Native Electronics -  Serial Communication tester.

Bizonyára előfordult már hogy programozni kellett valami kütyüt, ami soros porton 'beszélget'. Bibi esetén, azonban tesztelő programra van szükség. Lehet keresni a neten rengeteg ingyenes tesztert, ami sokmindenre jó, de olyat ami minden célnak megfelel nehéz találni. Én nem is töltöttem keresgéléssel az időmet, inkább írtam egyet magamnak, amit már 2009-óta használok és fejlesztgetek. Mivel már elég jól kiforrott lett, ezért érdemesnek találtam megosztani. Persze ez sem tud mindent, de az én gyengécske igényeimnek megfelel.Sok hozzáfűzni való nincs, ezért inkább tekintsük meg a funkciókat.

A bal felső szekcióban kiválaszthatóak, a port jellemzői. A Factory, visszaállítja a gyári beállítást, a Refresh státus gomb az állított paramétereket és I/O-kat frissíti, a loop mode pedig hurok tesztet állít be. A cycle timer, az állítható lekérdezési időzítő. A Start/Restart gomb az indítás, a Stop a megállítás. Az Autosend, a mellette állítható időintervallum szerint küldi a Send TX ablakban lévőket. Az Auto Trigger az RX vonal változására, automatikusan beolvas. Az Events ablakban, az események láthatóak, a clear gomb megnyomásáig.

 A program Windows 98-on is működik, teljesen ingyenes, jelen formájában továbbadható.
Ha a programot szeretné kipróbálni, töltse le most. Verzió: 0.7  Majd mentse egy mappába, csomagolja ki és már indíthatja is. Visual Basic futtatókörnyezet javasolt. 'COMDLG32.OCX'


--  Figyelem  --

Ezen szoftver használatából eredő károkért, legyen az bármely nemű, illetve személyi sérüléssel vagy halállal járó kockázatért, a készítő semmilyen felelősséget sem vállal. Élő berendezésen ne kísérletezzen, ha az sérülést vagy kárt okozhat emberben vagy állatban.


Az email címem: Email cim.Native Electronics  -   2011. november 13.